6 Sexmythes: waar of niet waar?

De Britse 'sexperte' Tracey Cox heeft tijdens haar carrière al honderden seksweetjes de revue zien passeren. Zij kan dan ook uit een reservoir van informatie over ons seksleven. Het ideale moment volgens haar om de veel voorkomende seksmythes op een rijtje te zetten: wat is waar en wat is onzin?





1. Sexy lingerie maakt je seksleven opnieuw passioneel
NEE: Indien er ernstige seksuele problemen zijn, zal een prikkelend lingeriesetje jammer genoeg niet helpen. In dit geval moeten zwaardere middelen worden ingezet.
JA: Zit je relatie in een sleur maar zijn jullie nog niet helemaal op elkaar uitgekeken? Dan kan een sexy lingeriesetje volgens Cox wel degelijk ingezet worden als reddingsmiddel. Het is immers het ideale bewijs van iets dat op dat moment ontbreekt in je relatie: moeite doen voor elkaar.

2. Praten over seks helpt
JA: Zolang je seksleven naar wens verloopt, maakt niemand zich zorgen. In het begin doe je meestal niet anders dan met je partner uitvoerig over jullie (seks)leven praten. Gaat het niet over jullie recente intieme ervaringen, dan bespreken jullie wel wat je allemaal nog voor spannends wilt doen in de toekomst. Tot op het moment dat het fout loopt natuurlijk...Precies dan is het volgens Cox het moment om sextalk van stal te halen. Koppels die dit niet doen, maken volgens haar geen schijn van kans om hun problemen ooit te boven te komen.

3. Leg agenda's naast elkaar en plan seks
NEE: Plannen is goed, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren zodat het niet overkomt als een belastende notitie in je agenda. 'Vanavond moeten we seks hebben', is immers even sexy als 'vanavond gaan we de keukenkasten opruimen'.
JA: Als de afspraak daarentegen de avond is dat jullie elkaar helemaal gaan opwinden, wordt het plotseling een stuk spannender. Met andere woorden: iets nieuws en ondeugends plannen is erotisch, seks toevoegen aan de 'to do list' niet.

4. Een vrijpartij moet minstens twintig minuten duren
NEE: Deze seksmythe komt voort uit een enquête die stelde dat vrouwen tot twintig minuten nodig hebben om een climax te bereiken. De 'tot' werd echter vaak vergeten. Zo is het perfect mogelijk dat een vrouw na drie minuten al een orgasme bereikt, terwijl het op een ander moment misschien wel veertig minuten duurt. Daarnaast is iedere vrouw anders en zal de ene vrouw meer tijd nodig hebben dan de andere vrouw. Een tijdslimiet zetten op hoelang een vrijpartijtje moet duren om 'goed' te zijn, zal koppels vaak demotiveren. Wie een drukke dag achter de rug heeft en zich genoodzaakt voelt om een halfuur met zijn partner te vrijen, zal er vaak niet eens aan beginnen.

5. Goede seks is goede relatie
JA: Een aangenaam seksleven met je partner wijst mogelijk op een goede relatie. Toch geldt dit slechts als een indicator.
NEE: De seks die je als meest intens ervaart, is vaak met personen die je slecht behandelen. In dit geval gaat het bijvoorbeeld om personen waarvan je vermoedt dat ze geen relatie met je willen of bij wie je je kwetsbaar of angstig voelt. Deze gevoelens wekken adrenaline op dat ervoor zorgt dat we de seks positiever beoordelen. Met andere woorden: goede seks is niet hetzelfde als gezonde seks. Koppels die continu ruzie maken kunnen vaak een explosiever seksleven hebben, maar hun relatie is daarom niet beter dan bij koppels die misschien een wat minder heftig seksleven hebben.

6. Man merkt meteen of een vrouw haar orgasme faket
NEE: Uit vele testen en onderzoeken blijkt dat mannen nooit met 100 procent zekerheid kunnen bepalen of een vrouw haar orgasme heeft gefaket.Vrouwen zijn heel goed in het faken van een orgasme.

Label: seksualiteit
Erectieshop met veel keuze

Geen opmerkingen:

Een reactie posten